Forår med fuchsia

Når vinteren begynder at slippe sit tag i Danmark, kan man lige så stille begynde at tage sine fuchsia ud fra deres vinter opbevaring. Ud og se om de har overlevet de mange mørke måneder og ud og gøre dem klar til endnu en sæson.Denne billede serie viser hvordan man kan gøre en fuchsia forårsklar. Den viste fuchsia er lige blevet taget ud af laden hvor den har stået vinteren over. I dette tilfælde er der ingen tvivl om at planten har overlevet, med alle de lange lyse skud som allerede er skudt. Tryk på billederne for større version
Grunden til at alle disse lange skud er kommet er, at planten simpelthen har stået for varmt. Med andre ord har planten haft det så godt, at den har haft overskud til at begynde at skyde.Disse skud er desværre ikke til nogen nytte og man bør derfor fjerne den fra planten. Ved at knibse dem af ved roden.
Når de lange skud er blevet fjernet, er det tid til at beskære planten.
Nu er det ikke alle planterne der er lige så ‘livlige’ som denne når de kommer ude af vintersøvnen. Faktisk ser nogle så ynkelige ud at man tror at de er døde i løbet af vinteren.Men man skal ikke lade sig snyde så nemt. Under barken kan planten være helt grøn og frisk. Så hvis du er i tvivl om en plante har overlevet vinteren, så prøv at skrab lidt i barken. Hvis der kommer en frisk grøn farve frem, så har planten overlevet og vil meget snart begynde at vise små skud.

Når nu planterne er klar efter denne lette forårs beskæring, skal de placeres et sted hvor der lunt. Har man et drivhus er det meget fint, men man kan også bruge er terrasse / udestuen. Hvis man ikke har dette kan de også placeres op ad en sydvendt mur. Solens varme kan opvarme væggen så meget at den kan afgive lidt varme om natten. Faktisk kan den i vise tilfælde kunne holde frosten væk fra planterne. Men en let afdækning vil sikre dette endnu mere, f.eks med lidt plastic. Det sikreste er dog at bære planterne ind om natten. Når så man er sikker på at der ikke kommer frost mere, så kan man begynde at stille planterne ud i haven på sin plads.

Forår

Dette indlæg blev udgivet i Forår med fuchsia. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s