Gødning

Vi starter med i februar at rense alle gamle blade af planterne som vi ikke fik fjernet inden vi satte planterne ind  og foretager en let beskæring, da vi ikke afblader vores planter om efteråret. Derud over giver vi dem en smule vand, tilsat en mild NPK gødning. Sidst i marts – først i april begynder vi at tage dem ud i dagtimerne. Planterne bliver nu klippet ned til brydestedet og vandet tilsættes nu mere NPK gødning. Planterne kan nu med lidt held sidst i april blive ude og er nu i gang med de nye skud. Sidst i maj vil Beacon som er den første blomstre.

Ved hver vanding tilsættes nu gødning tilsat ekstra Kali. Jeg laver en blanding af ca 500 g. NPK gødning og 200 g. ren Kali i 10 l. varmt vand. Fra denne blanding bruges der 3 dl. til 10 l. vand, hver gang der vandes. Vi er nu ca. sidst i maj – først i juni. Planterne kommer på plads i haven, der vandes stadig med den samme gødning. I juli måned vandes nu med en sommergødning (Superba), den indeholder mange næringsstoffer. Fuchsiaerne blomstrer nu som de plejer, nogle skal knibes, andre skal af med visne blade, der skal fejes og rives omkring planterne dagligt, bøger om fuchsia bliver læst og nye sorter bliver bestemt til næste sæson. I august får planterne lidt svovlsurt blandet i vandet, for at forhindre gule blade.

I september stopper tilsætningen af gødning, man nyder de sidste blomster og begynder at grave de fuchsia op af jorden som har været plantet. De opgravede fuchsia pottes så de lige kan nå at danne lidt nyt rodnet. Frosten kan komme i oktober, så planterne samles sammen så de er klar til at komme i vinterhus. Vi afblader ikke, men klipper det halve af det plantetilvækst som i årets løb er tilvokset. Planterne bliver sat i et rum, hvor vi kan styre temperaturen. Vi prøver at holde en temperatur på ca. 5 grader. November, december og januar tilses planterne en gang om måneden, hvor de gives meget lidt vand. I februar begynder det hele så igen.

NPK  gødning

N.   Det er jo kvælstof og den gør at du fremmer bladvæksten og de nye skud.

P.    Det er Fosfor men pas på ikke for store tal her , den er god til at rodvæksten / og frugtdannelsen  er  også god når der kommer blomster i planterne.

K.   Kalium.Her det vigtig at tallet er højt for den fremmer planten optagning af vand og så er den god når dine planter er i blomst.

Så derfor anbefaler jeg du bruger som skrevet 14-3-17 — eller  17-3-17

Dette indlæg blev udgivet i Gødning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s